Tõnis Palts

Jälgi postitusi Facebookis

14. september 2005

Ettevaatust, Kanal2 näitab võsatõde!

Täna kuulsin raadiost üht viimase aja suuremat üllatust enda jaoks. Üllatus seepärast, et mingi kummalise teema juures oli nimetatud minu nime. Õhtuse Kanal 2 saate Reporter reklaam teatas, et Tõnis Palts teeb kõik, et telepurki sattuda. Ma ei suuda uskuda, et valimisaeg on mõnele seltskonnale nii rängalt mõjunud. Ma saan aru, et Peeter Võsa üritab poliitikuks saada ja endale kampaaniat teha.

Aga et ta ka telekanali juhtkonna niimoodi ära on lollitanud, on minu jaoks uus tase.

Nimelt külastasin eile metropoliidi kutsel Nevski Katedraali. Nagu olen külastanud pea kõiki Tallinna kirikuid ja kogudusi. Ei mingit reklaami, eelteadet ega kutset. Nagu olen teatanud, et ei käi linte läbi lõikamas, et mitte saada süüdistust kaamerate ette trügimises. Nii jätkas seegi visiit minu kui linnapea täiesti tavalist, igapäevast ja reklaamimata päevategevuste loetelu. Ei osanud midagi karta kui Isamaaliidu ajakirjanik Võsa Nevski Katedraali lähedal kaameraga teemade otsimisel väljas oli. Polnud mina kutsunud ega palunud.

Käisime ringkäigu katedraalis ära ning minu jaoks asi lõppenud. Kui keegi mind nõndaviisi fännab, et kaameraga järgi käib – no mis teha. On ka üks jalgrattatranspordifirma mind reklaamimas. Las aga olla. Tagantjärgi selgub, et oleksin ilmselt pidanud peitu pugema. Minu ringkäikudes aga ei ole midagi häbiväärset ega taunitavat.

Jälgiks läks asi kui kuulsin reklaamiteksti Reporterile – Tõnis Palts laseb ennast filmida ja teeb kõik, et telepurki pääseda! Kas Eestile on kombeks igal nädalal üks kanal haige avaldusega!? Väidan – olen teadlikult teinud kõik selliselt, et niisugustele süüdistustele mitte alust anda. Ja tundub, et olen ajakirjanduse poolt mõistmist leidnud.

Seda enam on selge, et mingisuguse objektiivsusega antud juhtumi puhul enam tegemist ei ole. Kas see on Isamaaliidu taktika? Kanal 2-s leviv ärapanemine?

Ei, ma tõepoolest ei taha ronida telepurki. Kuulnud reklaami, helistasin korduvalt Kanal 2 ning üritasin neid veenda – ärge laske eksitavat reklaami! Kanal 2 väljendas aga kindlat soovi just selliselt saadet minu nimega reklaamida. Seepärast jäin mõtlema, et kas kogu Võsa ‘sattumine’ minu teele oli ikka juhus! Selline juhtumi tekitamine aga kindlasti äärmiselt hoiatav ning usutavasti nõustuvad minuga kõik objektiivse ajakirjanduse esindajad.
Kõigile aga – ettevaatust Kanal 2e tõde!