Tõnis Palts

Jälgi postitusi Facebookis

13. mai 2005

Ma ei kavatse kuhugi astuda

Olen täna pidanud mitu korda vastama tuttavate inimeste küsimusele, et kas tõesti kavatsen tagasi astuda. Millest üldse selline küsimus? Õigemini, saan hästi aru, kuidas küsimus üles kergitatud on. Paar minu peale isiklikult pahast ajakirjanikku on avaldanud fantaasiarikka vandenõuteooria, mille peaminister oma poliitilise võitluse vankri ette sidus.

Vastan. Ei kavatse kuhugi astuda, sest tegemist on alusetute, puhtpoliitiliste süüdistustega.

Arvan, et valitsusjuht võiks keskenduda riigi juhtimisele ning mitte raisata aega poliitilise lärmamise peale. Minu tööle linnapeana – mis võiks olla ainus põhjus tagasi astumist kaaluda – ei ole kellelgi ühtki etteheidet.

Minu vastu esitatud süüdistused on alusetud.
1. Ma ei ole kellelegi valetanud ja ei kavatse seda ka tulevikus. Kes seda väidab, ilmselt kannab mulle üle omaenda rikutuse taseme.
2. Olen kõik maksud maksnud vastavalt seadustele. Maksuameti tõlgenduse olen vaidlustanud ja kavatsen edasi vaielda, kuni raha tagastatakse.
3. Ühtki seadust ma rikkunud ei ole.
4. Linnapeana töötades ei ole mul huvide konflikti. Vaidlus maksuametiga on tavaline juriidiline protsess, nagu neid paljudel. Erinevalt rahandusministri kohast, kus võis konstrueerida teoreetilise huvide konflikti, pole praegu sellist ohtugi.