Tõnis Palts

Jälgi postitusi Facebookis

13. jaanuar 2006

Postimehe ajakirjanik peab vabandama

Ma kirjutasin üleeile oma blogis, et Tarja Halonen on soliidne daam ja tal ei sobiks käia stringidega supelrannas ringi.

Ajakirjanik Sigrid Tappo väidab aga tänases Postimehes, et ma olevat teinud proua Tarjast justkui inetuse etaloni ning paneb oma loole pealkirja, et Palts paneb punastama.

Mitmed Postimehe ajakirjanikud on võimaluse korral alati püüdnud halvustada ning naeruvääristada minu püüdlusi linnaruumi korrastamisel.

Aga mitte ainult. Mind on nimetatud mitme halvustava nimega, aga selline isiklikuks minek paneb küll pehmelt väljendades nördima.

Kordaksin siinkohal veel oma mõtet: nii nagu soliidsel daamil ei sobi stringidega rannas ringi käia nii ei sobi kavandatav must koletis Tammsaare pargi ruumi, ega ka sõjasadam Tallinna kesklinna. Tarja Halonen oli lihtsalt esimene väga soliidne daam, kui sümbol, kes mulle seda lugu kirjutades silme ette tuli. Ja ei rohkemat.

Minu varasemas blogikandes „Ajakirjandus ei vaja tsensuuri vaid kultuuri” olen kirjutatud sellest, kuidas Postimees sai jagu Juhan Partsist. Minust ei ole ju ometi vaja lahti saada! Võib-olla teid, ajakirjanikud segab see, et mina, vastupidiselt klassikalisele PR õpiku soovitusele ei poe ajakirjanike ees, vaid julgen ilustamata öelda välja mida ma asjadest, sealhulgas ajakirjanikest arvan.

Sigrid Tappo peaks vabandama mitte ainult minu vaid ka Tarja Haloneni ees. Viimase ees seepärast, et ühel ajakirjanikul üldse nii rumal mõte sai pähe tulla ja Soome presidendist mingi etalon teha.